Cicarlau – lanul de porumb

Cicarlau este o localitate din jud. Maramures situata pe drumul european E58. Din 1930 pana in ziua de azi localitatea a primit pe pamantul ei aproape 3000 de locuitori. Dar de ce ma leg de anul 1930? Pentru ca in vremea aceea printre cei ~ 1400 de sateni se afla si o tanara pe nume Palaguna. Din cauza frumusetei atragea privirile tuturor barbatilor, iar, ca pe vremuri, toate femeile din sat au crezut ca fata face vraji, producandu-le necaz in casa.

De aceea intr-o noapte acestea au tarat-o pe tanara in lanul de porumb din afara satului unde au batut-o pana si-a dat duhul. Dar aici intervine intrebarea: Cui si-a dat duhul? (revin imediat la aceasta). Dupa moartea fetei rudele sale au parasit satul si nu se mai stie nimic despre soarta lor.

Nu a trecut mult timp si sangele ce a fost scurs in lanul de porumb a ajuns usor in casele oamenilor. Batranii povestesc cum seara evitau sa mai iasa din sat din cauza spiritului ce bantuia drumul si din cauza povestilor ce le auzeau de la cei care vizitau satul. Intamplari sunt si in ziua de azi, fostul primar al comunei, Nicolae Sabau, spune ca de mic copil a auzit de aparitia fetei care bantuia drumul de la iesire din sat. Soferii povestesc si ei despre o fata imbracata in alb care leviteaza la cativa centimetri de sosea, vazuta traversand strada, sau proptita in drum:

“Mergeam la socri in Seini sa le duc nu mai stiu ce. Era destul de devreme, dar era intuneric pentru ca era iarna. Cam pe la noua seara. Si pe cand sa ies din Cicarlau, la vreo 50 de metri in fata mea, am vazut o fata destul de tanara care s-a oprit in mijlocul drumului. Era ca si reala, doar ca n-avea picioare si plutea pur si simplu. Asta m-a facut sa-mi dau seama ca am de-a face cu ceva straniu, paranormal. Am strans de rozariu, am inchis ochii strans si am inceput sa ma rog. Dupa cateva secunde, am deschis ochii si nu mai era”, spune Ioan P.

“Veneam din Satu Mare spre casa si imediat dupa intrarea in Cicarlau, dinspre camp, a venit spre noi ceva care semana cu o fata tanara, imbracata toata in alb si cu parul zbarlit. A venit foarte aproape de masina. Tata a pus o frana brusca si atunci m-am lovit puternic la cap de bordul masinii. Am lesinat. Tata mi-a spus ca vreo doua minute am fost inconstienta, iar el incerca sa ma trezeasca. In tot acest timp fantoma se tot invartea prin jurul masinii, dupa care a disparut din senin. Nici acum nu-mi vine sa cred ce-am vazut si n-o sa uit niciodata ce ni s-a intamplat, desi n-am mai auzit nimic despre ea de atunci”, povesteste, inca speriata, Ramona.

Revin la intrebare. O cercetare mai atenta a unui medium sau a unei persoane cu anumite cunostinte in spiritism a descoperit ca defapt in spatele acestor aparitii s-ar afla cu totul altceva. Se spune despre demoni ca isi pot schimba infatisarea/vocea si ca sunt de mai multe feluri de la inferiori la superiori. Conform acestei persoane in spatele tristei povesti a fetei se afla interventia unei astfel de entitati. Din cauza lui femeile au omorat-o pe fata, in urma omorului eliberandu-se energii negative de proportii mari cu care s-ar zice ca acestia se hranesc, dar totul nu s-a oprit aici. El ar fi luat infatisarea fetei si din cauza puterii dobandite poate fi remarcat in spectrul vizibil.

Aceste lucruri coincid si cu povestile martorilor de mai sus. Tatal nostru este o rugaciune de aparare, iar rozariu este unul din obiectele folosite in astfel de protectii. Este totusi interesant cum acesta s-a invartit in jurul masinii tatalui si fiicei – ingeri pazitori? Dar ceea ce dovedeste mai mult aceste lucruri este ca demonii nu vin in orice loc. Sunt atrasi de energia negativa, iar mai acum 500 de ani peste aceste meleaguri domnea un stapan crud – sursa energiilor negative.

Sperand ca nu v-am ametit prea mult cu teorii din spiritism si demonologie, trebuie tinut cont ca un demon sau un spirit se manifesta in spectrul vizibil hranindu-se sau furand multa energie. Nu se poate face vazut zilnic, la orice ora, in orice secunda. Mai mult, si cu asta inchei, pentru orice manifestare spiritul/demonul se hraneste cu energia ta, emotiile tale, trairile tale, ajungandu-se pana la posesie. De aceea nu recomandam sa plecati in explorare a locurilor bantuite fara ghid, nepregatiti, fara un minim de instructie in aceste lucruri.

Localizarea locului o puteti afla accesand pagina cu Harta Locurilor Bantuite din Romania.

sursa 1
sursa 2

Both comments and pings are currently closed.

5 Responses to “Cicarlau – lanul de porumb”

 1. Shadow says:

  infricosator…

 2. Radu says:

  Trebuie sa recunosc ca povestea asta m-a lasat cam cu gura cascata, si asta pentru faptul ca se bazeaza totusi pe relatari si cercetari reale. Oare chiar asa sa fie? Nu stiu cum as reactiona, dar ceva ma face sa imi doresc sa vad cu ochii mei acest “fenomen”. Spun asa pentru ca se pare ca nu se stie exact daca e demon, spiritul fetei sau altceva.

 3. Mihnea says:

  Eu sunt din Oradea…jud.Bihor…..as dori sa aflu cate ceva despre zone cu activitate paranormala de aici……ma puteti ajuta?

 4. :) says:

  Pe drumul acela mereu sunt accidente. E ciudat. Oare e vreo legatura>?

Powered by WordPress | Shop Free T-Mobile Phones Online | Thanks to Verizon Phones without Contract, MMORPG Games and Sell Car